Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Willem Nijholt is Paul de Leeuw zat

Shownieuws

Willem Nijholt heeft weinig meer op met Paul de Leeuw. "Vroeger benijdde ik Paul de Leeuw om zijn brutaliteit. Maar dat is allang voorbij", zegt hij in de Esta.

Willem Nijholt heeft weinig meer op met Paul de Leeuw. "Vroeger benijdde ik Paul de Leeuw om zijn brutaliteit. Maar dat is allang voorbij", zegt hij deze week in het tijdschrift Esta. "Ik zag een uitzending waarin hij een vrouw constant kut noemde - 'Ha kut, zit je er nog?' Toen dacht ik: die man heeft geen zelfrespect."

Er lijken niet veel zaken te zijn die wel de goedkeuring kunnen wegdragen van de 73-jarige acteur. Zo beklaagt hij zich in het interview over Nederlanders in het algemeen, die volgens hem nog altijd zijn 'zoals Pieter Breughel ze schilderde: dik, volgezopen, rode wangen, en op de markt kijken naar twee mensen die elkaar met knuppels te lijf gaan."

Ook ziet Nijholt, die onlangs nog de jury voorzat in de talentenjacht Op Zoek naar Evita, een teloorgang van de Nederlandse taal. "Altijd moet er Engels bij. Bij de audities van Evita zongen alle meisjes Engelse popsongs, terwijl ze straks in een Nederlandse productie voor een Nederlands publiek verstaanbaar moeten zijn."

Vanaf volgende week woensdag is Nijholt zelf weer in het theater te bewonderen, in een reprise van 'Perfect wedding'. In het stuk van Toneelgroep Amsterdam speelt hij de rol die eerder door de overleden acteur Joop Admiraal werd vertolkt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen