Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Crash'-regisseur sleept producent voor de rechter

Shownieuws

Paul Haggis, de regisseur van 'Crash', heeft een van de producenten van de film aangeklaagd wegens contractbreuk. 'Crash' won in 2006 de Oscar voor beste film.

Paul Haggis, de regisseur en scenarist van Oscarwinnaar 'Crash', heeft filmproducent Bob Yari aangeklaagd wegens contractbreuk. Hij meent nog ruim drie miljoen euro van hem tegoed te hebben. De mannen zouden in 2002 zijn overeengekomen dat de winstdeling afhankelijk zou zijn van het financiële succes van de film. Dat meldt filmvakblad Variety.

'Crash', over de spanning tussen mensen van verschillende afkomst in Los Angeles, won in vorig jaar drie Oscars, waaronder de meest prestigieuze: die voor beste film. Inmiddels heeft de productie, met onder anderen Sandra Bullock en Don Cheadle in de hoofdrol, ruim 68 miljoen euro opgebracht.

Volgens Yari zijn veel van de gemaakte kosten van het project niet goed doorberekend en heeft Haggis daarom helemaal geen recht op het geld dat hij eist. Het is nog niet bekend wanneer de rechter in Los Angeles zich over de kwestie buigt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen