Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Katherine Heigl vindt eigen film seksistisch

Shownieuws

Katherine Heigl is kritisch over de komedie 'Knocked up', waarin ze een hoofdrol speelt. "Het was een beetje seksistisch", zegt de actrice in Vanity Fair.

(Novum/AP) - Katherine Heigl heeft kritiek geuit op de komedie 'Knocked up', waarin ze een hoofdrol speelt. "Het was een beetje seksistisch", zegt de actrice in het januarinummer van het Amerikaanse tijdschrift Vanity Fair. "Vrouwen worden afgeschilderd als sluw, humorloos en preuts, terwijl de mannen schattig, klunzig en grappig zijn."

De 29-jarige Heigl benadrukt dat ze de film, die gaat over een ambitieuze presentatrice die na een onenightstand zwanger raakt van een nietsnut, 'voor 99 procent een fantastische ervaring' vindt. "Maar het is moeilijk voor me om van de film te houden." Het publiek had er minder moeite mee. 'Knocked up' was eerder dit jaar in Amerika en in Nederland een kassucces.

Katherine Heigl werd vooral bekend door haar rol in de hitserie Grey's Anatomy, waarin ze gestalte geeft aan dokter Izzie Stevens. In het nieuwe seizoen van de hitserie begint Izzie een affaire met haar getrouwde beste vriend, dokter George O'Malley. "Ik heb het daar erg moeilijk mee", bekent Heigl. "Misschien denk ik iets te zwart-wit voor dat soort zaken. Ik herken Izzie op dit moment niet meer."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen