Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Russell Crowe lost Brad Pitt af

Shownieuws

Russell Crowe gaat de hoofdrol spelen in de thriller 'State of play'. De acteur vervangt daarmee Brad Pitt, die zich vorige maand terugtrok uit het project.

Russell Crowe gaat de hoofdrol spelen in de politieke thriller 'State of play'. De Nieuw-Zeelandse acteur vervangt Brad Pitt, die vorige maand besloot niet meer mee te doen aan de film uit onvrede over het script. Dat meldt het Amerikaanse filmvakblad Variety dinsdag.

Dankzij de toezegging van Crowe blijft het project, dat nog deze maand moet beginnen, op schema. Het is onduidelijk of filmstudio Universal stappen onderneemt tegen Pitt. Hij zou, door zich terug te trekken uit een project waaraan hij zich in eerste instantie had verbonden, contractbreuk hebben gepleegd.

In 'State of play' gaat Crowe een politiek adviseur spelen die journalist wordt en voor een krant een moord onderzoekt waarbij een bekende politicus betrokken is. De sterrencast bestaat verder uit Edward Norton, Helen Mirren, Rachel McAdams, Jason Bateman en Robin Wright Penn. De film is gebaseerd op een miniserie van de BBC.

De 43-jarige Crowe speelde rollen in onder meer 'L.A. Confidential', 'Gladiator' en 'A beautiful mind'. Hij is momenteel in de bioscopen te zien in de thriller 'American gangster'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen