Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rocker Scott Weiland opgepakt

Shownieuws

Rocker Scott Weiland is onlangs opgepakt voor rijden onder invloed van drugs. De zanger zegt onschuldig te zijn. Op 13 december komt hij voor.

(Novum/AP) - Rocker Scott Weiland is onlangs opgepakt voor rijden onder invloed van drugs. Dat is dinsdag bekendgemaakt. De 40-jarige voorman van Velvet Revolver werd op 21 november gearresteerd na een auto-ongeluk op de snelweg in Los Angeles. Weiland heeft een rumoerig drugsverleden.

Volgens de politie toonde de alcoholtest die ter plekke werd afgenomen aan dat Weiland niet nuchter was en weigerde hij later op het politiebureau een bloedtest af te nemen. Op een borgtocht van ruim 27 duizend euro werd hij vrijgelaten.

Volgens de woordvoerder van de zanger klopt er niets van de aantijgingen. Het zou gaan om een minuscuul ongeluk en van drugsgebruik zou al helemaal geen sprake zijn. De woordvoerder zegt dat Weiland niet kan wachten om voor de rechter aan te tonen dat hij onschuldig is. Op 13 december moet hij voorkomen.

Weiland richtte twintig jaar geleden met Robert DeLeo de band Mighty Joe Young op, die later Stone Temple Pilots ging heten. In 2002 hield de band op te bestaan. Een jaar later werd Weiland zanger van Velvet Revolver. Vorige maand liet hij weten zijn memoires te gaan schrijven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen