Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Brad Pitt gaat huizen bouwen in New Orleans

Shownieuws

Brad Pitt gaat 150 huizen bouwen voor families in New Orleans die slachtoffer zijn geworden van orkaan Katrina. De eerste huizen moeten volgend jaar klaar zijn.

(Novum/AP) - Acteur Brad Pitt is van plan 150 huizen te bouwen voor families in New Orleans die slachtoffer zijn geworden van orkaan Katrina. Met het project Make it Right hoopt hij de in 2005 verwoeste stad weer gedeeltelijk te kunnen opbouwen. "Ik zie niet in waarom er uiteindelijk geen duizend, tienduizend of misschien wel honderdduizend nieuwe woningen kunnen worden gebouwd", zei hij maandag bij een bezoek aan het project in de Lower 9th Ward.

Pitt en zijn vriendin Angelina Jolie zetten zich al langer in voor de wederopbouw van New Orleans, waar ze zelf ook een huis hebben. De bouw gaat gemiddeld iets meer dan honderdduizend euro per huis kosten. De woningen moeten milieuvriendelijk worden, met energiebesparende faciliteiten en 'groene' materialen. De eerste huizen, die bestand zullen zijn tegen toekomstige overstromingen, moeten in mei volgend jaar klaar zijn.

Pitt is een bekend criticus van het falende beleid van de Amerikaanse overheid de stad weer op te bouwen. Hij neemt dan ook het heft in eigen hand en belooft minstens drieënhalf miljoen euro in het project te investeren.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen