Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Reinout Oerlemans emigreert naar Amerika

Shownieuws

Reinout Oerlemans verhuist in de zomer met zijn vrouw en drie kinderen naar de Verenigde Staten. Daar gaat hij vanuit Los Angeles leiding geven aan Eyeworks.

Reinout Oerlemans verhuist in de zomer met zijn vrouw en drie kinderen naar de Verenigde Staten. Daar gaat hij vanuit Los Angeles leiding geven aan zijn internationale televisiebedrijf Eyeworks.

De 36-jarige Oerlemans werd bekend als Arnie Alberts in Goede Tijden, Slechte Tijden. In 2001 richtte hij Eyeworks op vanuit een zolderkamer in Amsterdam. Inmiddels heeft het bedrijf vestigingen in twaalf landen, waaronder Duitsland, Australië en het Verenigd Koninkrijk. Ook mag Eyeworks zich de op twee na grootste onafhankelijke televisieproducent ter wereld noemen.

Volgens Oerlemans speelt Amerika nog steeds een leidende rol in televisieland. "Ik wil dan ook nu de uitdaging aangaan het bedrijf naar een volgende fase te brengen door persoonlijk aanwezig te zijn in de grootste televisiemarkt: Amerika."

De producent beseft dat de overstap vooral voor zijn gezin grote gevolgen heeft. Oerlemans is getrouwd met oud-wielrenster Daniëlle Overgaag en heeft twee zoons en een dochter. "We hebben er de afgelopen maanden intensief met elkaar over gesproken en mijn vrouw is net zo enthousiast als ik."

Eyeworks produceert onder meer sportprogramma's, speelfilms, dramaseries en formats. Belangrijke successen zijn de Oscarwinnende film 'Antonia', de serie 'Flikken' en de formats voor 'So you wannabe a popstar' en 'The Chair'. Het meeste recente succes is 'Beat the Blondes', dat in korte tijd werd verkocht aan zestien landen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen