Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuw album U2 wordt dansbaar

Shownieuws

Het nieuwe album van U2 wordt dansbaar. "De dansvloeren zullen niet meer leeglopen wanneer er een liedje van U2 wordt gedraaid", zegt frontman en zanger Bono.

Het nieuwe album van U2 wordt dansbaar. "Wanneer er normaal een liedje van ons wordt gedraaid, loopt de dansvloer leeg", zegt frontman en zanger Bono in een interview met de Britse krant The Independent. "Dat is zeker niet het geval met het materiaal waar we nu mee bezig zijn."

Momenteel bevindt U2 zich in Zuid-Frankrijk voor de opnamen van de opvolger van 'How to dismantle an atomic bomb' uit 2004. "We zijn net met het opnameproces begonnen", vertelt Bono, die zelf nog moeite heeft om de nieuwe muzikale richting van de band te duiden. "Het is geen wereldmuziek en de fans gaan het verschil zeker voelen. Er zijn trance-invloeden maar The Edge perst ook zeker hardcore geluid uit zijn gitaar." Verder zullen er Marokkaanse invloeden hoorbaar zijn. "Het lijkt op niets wat we eerder hebben gedaan en we denken eerlijk gezegd dat het ook op niets lijkt wat iemand anders ooit heeft gedaan."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen