Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rutger Hauer in jury korte filmprijzen

Shownieuws

Rutger Hauer is één van de juryleden van nieuwe filmprijzen voor korte films. De Shocking Short Awards richten zich op de genres sciencefiction en misdaad.

Rutger Hauer, Monique van de Ven en Jean van der Velde behoren tot de juryleden van nieuwe filmprijzen voor korte films: de Shocking Short Awards. Deze prijzen van NBC Universal Global Networks, die ook in Duitsland bestaan, richten zich op de genres sciencefiction en misdaad. Ze zijn gekoppeld aan de digitale televisiekanalen Sci Fi en 13th Street, een crime- en thrillerzender, van NBC.

De winnaars worden volgend najaar bekendgemaakt tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht. Naast winnaars in de categorieën sciencefiction en misdaad wordt er een publiekswinnaar uitgeroepen, op wie gestemd kan worden via het digitale videokanaal YouTube.

De winnaars van de juryprijzen mogen twee weken naar de Verenigde Staten om daar het Universal Studios Hollywood Filmmasters Programme te volgen. De winnaar van de publiekspijs mag meedoen aan de Rutger Hauer Film Factory. De winnende films worden ook uitgezonden tijdens het Nederlands Film Festival en op Sci Fi en 13th Street.

Geïnteresseerden kunnen hun korte, Engelstalige film nog tot en met 30 juni insturen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen