Kies je favoriete radiostation

Dossiers

3FM organiseert veiling voor Rode Kruis

Shownieuws

Radiozender 3FM start maandag een internetveiling. De opbrengst gaat volledig naar het goede doel. Er wordt onder meer een workshop radio maken geveild.

Radiozender 3FM start maandag een internetveiling op eBay voor het goede doel. In het kader van 3FM Serious Request wordt onder meer een workshop radio maken of nieuws lezen geveild. De opbrengsten van de veiling gaan volledig naar een project van het Rode Kruis.

Er kan geboden worden op verschillende diensten en producten die ter beschikking zijn gesteld door artiesten, BN'ers en sponsoren. Ook gesigneerde albums van topartiesten en kledingstukken van beroemdheden gaan online onder de hamer. 3FM-dj Giel Beelen biedt zijn gesigneerde Zilveren Radioster 2007 aan voor de veiling.

Eerder was al bekend dat 3FM een heus huwelijk gaat verkopen. De hoogste bieders mogen 23 december in het Glazen Huis in Den Haag trouwen. Dj Eric Corton is voor de gelegenheid beëdigd als ambtenaar van de burgerlijke stand en zal het koppel tijdens 3FM Serious Request in de echt verbinden.

3FM Serious Request is sinds 2004 een jaarlijkse actie voor een goed doel waarvoor drie radio-dj's zich zes dagen laten opsluiten in een Glazen Huis. Dit jaar zijn Gerard Ekdom, Rob Stenders en Michiel Veenstra door luisteraars van 3FM uitgekozen om vanaf 19 december plaats te nemen in de doorzichtige gevangenis in Den Haag. Al die dagen mogen ze niets eten en maken ze 24 uur per dag radio. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen.

Het Rode Kruis steekt de opbrengsten van de actie in een wereldwijd project voor schoon water en sanitaire voorzieningen. Vorig jaar leverde Serious Request alleen al in Nederland ruim 1,8 miljoen euro op. Bijna de helft daarvan kwam van mensen die belden voor verzoekjes.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen