Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Meer bezoekers voor documentairefestival Idfa

Shownieuws

Het International Documentary Festival Amsterdam heeft dit jaar meer bezoekers getrokken dan vorig jaar. Meer dan 145 duizend mensen bezochten het evenement.

Het International Documentary Festival Amsterdam (Idfa) heeft dit jaar meer bezoekers getrokken dan vorig jaar. Ruim 145 duizend mensen bezochten het documentairefestival, terwijl vorig jaar 131 duizend bezoekers werden geteld. Dat meldt de organisatie van het evenement op de website van het Idfa.

De organisatie denkt dat de groei in het bezoekersaantal te danken is aan het feit dat het festival zich dit jaar voor het eerst rondom het Rembrandtplein afspeelde. Het is de bedoeling dat het Idfa volgend jaar opnieuw gaat samenwerken met bioscopen als Pathé Tuschinski en Pathé De Munt.

'Stranded' van Gonzalo Arijon werd zaterdagavond uitgeroepen tot beste lange documentaire. Arijon kreeg de VPRO Joris Ivens Award voor de film, waarin overlevenden van de vliegramp in het Andesgebergte in 1972 hun verhaal vertellen.

De Silver Wolf Award voor de beste korte documentaire was voor 'To see if I'm smiling' van de Israëlische filmmaker Tamar Yarom. De film, waarin jonge vrouwen in het Israëlische leger aan het woord komen, won tevens de publieksprijs.

Het Idfa is in 1988 opgericht en inmiddels uitgegroeid tot het grootste festival op het gebied van documentaires in de wereld. De twintigste editie komt zondagavond ten einde.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen