Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Stakende schrijvers laten Liz Taylor ongemoeid

Shownieuws

Elizabeth Taylor heeft zaterdag de stakende schrijvers overgehaald om hun stakingsacties neer te leggen tijdens een liefdadigheidsavond die zij organiseerde.

(Novum/AP) - Elizabeth Taylor heeft zaterdag de stakende film- en tv-schrijvers overgehaald om tijdelijk hun stakingsacties neer te leggen tijdens een liefdadigheidsavond die zij organiseerde op Wereld Aids Dag.

De Amerikaanse schrijversbond, die vorige maand met de stakingsacties begon, stemde erin toe om zaterdagavond bij wijze van uitzondering niet te posten bij de hal van Paramount Pictures waar de 75-jarige Taylor een optreden verzorgde. Ze had de schrijvers om een avond dispensatie gevraagd, zodat zij en haar gasten met een 'schoon geweten' de studio konden binnentreden.

De diva, die een oranje japon en diamanten oorbellen droeg, sprak bij aankomst in haar rolstoel niet met de aanwezige verslaggevers. In een verklaring bedankte ze de schrijversbond dat de avond door kon gaan. Ze vindt dat de bond 'humaniteit, empathie en moed' heeft getoond door de avond niet tegen te werken.

Meer dan vijfhonderd gasten, die allen zeventienhonderd euro per kaartje hadden betaald, waren aanwezig bij de show. De opbrengst van de liefdadigheidsavond komt ten goede aan de Elizabeth Taylor Aids Foundation.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen