Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Osbournes halen vijf ton op met veiling

Shownieuws

De Britse rocker Ozzy Osbourne en zijn vrouw Sharon hebben de zolder opgeruimd voor een veiling. De spullen brachten ruim vijf ton op voor het goede doel.

(Novum/AP) - Ozzy Osbourne en zijn vrouw Sharon hebben hun zolder en garage opgeruimd voor een veiling voor het goede doel. De twee haalden ruim vijf ton op voor de stichting die Sharon opzette nadat ze de strijd tegen darmkanker had gewonnen.

Zowel Ozzy-fans als keurige kunsthandelaars kwamen af op de veiling, die vrijdag en zaterdag werd gehouden in Los Angeles. Fans waren vooral geïnteresseerd in items als de zonnebril van Ozzy, die werd afgehamerd voor ruim 3500 euro, een vleermuisjas (2200 euro) en gympen met doodshoofden erop (1780 euro).

Ozzy's pooltafel bracht ruim 7500 euro op en een hondenmand, die Sharon ooit cadeau kreeg van Elton John, ging voor zestienhonderd euro onder de hamer. Kunsthandelaars telden flinke bedragen neer voor een beeld van Drouot (tienduizend euro) en een schilderij van Ferrier (3600 euro). Een Bentley ter waarde van ruim een ton bleef onverkocht.

Volgens veilingmeester Darren Julien was de veiling 'spectaculair'. De opbrengst was twee keer zo hoog als hij had verwacht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen