Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Job Cohen op de planken als Joop den Uyl

Shownieuws

Job Cohen kruipt in de huid van oud-premier Joop den Uyl. De Amsterdamse burgemeester doet mee aan het stuk 'Geblinddoekte verhalen' van John Leerdam.

Job Cohen kruipt in de huid van oud-premier Joop den Uyl. De burgemeester van Amsterdam doet mee aan het theaterstuk 'Geblinddoekte verhalen' van regisseur John Leerdam.

De treinkaping van 1977 in Drenthe vormt een rode draad in de serie vertellingen waaruit 'Geblinddoekte verhalen' is opgebouwd. Cohen draagt een van de redevoeringen voor die Den Uyl gaf tijdens de treinkaping door Molukkers, zo vertelt Gijs Schunselaar van Stichting John Leerdam zondag.

BN'ers als Catherine Keyl en Jörgen Raymann doen mee aan het stuk, dat volgende week zondag eenmalig wordt opgevoerd in poptempel Paradiso in Amsterdam. Keyl speelt een van de gegijzelden, terwijl Raymann gestalte geeft aan een kameraad van de treinkapers, die vlak voor de kaping besloot om niet mee te doen aan de gijzeling.

Ook presentator Rocky Tuhuteru, voorzitter van de HBO-raad Doekle Terpstra en wethouder Cultuur van Amsterdam Carolien Gehrels maken hun opwachting in de voorstelling.

John Leerdam, die Tweede Kamerlid is voor de PvdA, maakte eerder 'Tranen van Den Uyl', waarin zijn partijleider Wouter Bos te zien was, en 'Dubbelspel', waarin een rolletje was weggelegd voor VVD-leider Mark Rutte.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen