Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Paul McCartney geëerd tijdens Brit Awards

Shownieuws

Paul McCartney wordt tijdens de Brit Awards geëerd voor zijn bijdrage aan de muziek. Op 20 februari ontvangt hij de Outstanding Contribution To Music-award.

Paul McCartney wordt tijdens de Brit Awards geëerd voor zijn bijdrage aan de muziek. Dat meldt muziektijdschrift NME maandag. Op 20 februari mag hij in Earls Court in Londen de Outstanding Contribution To Music-award in ontvangst nemen. Vorige winnaars van de prijs zijn onder anderen John Lennon, Sting en Paul Weller. Oasis won de prijs vorig jaar.

Eerder weigerde de voormalige Beatle de prestigieuze prijs. Naar verluidt was de 65-jarige muzikant bang dat hij met het accepteren van de prijs zou suggereren dat zijn muzikale carrière ten einde was gekomen. McCartney had de award in 1977 wel geaccepteerd, toen voor zijn werk met de Beatles.

De presentatie van de 28e editie van de prijzenshow is in handen van rocker Ozzy Osbourne en zijn vrouw Shannon. De genomineerden voor de overige Brit Awards worden op 14 januari geopenbaard.

Vorige week werd bekendgemaakt dat McCartney is genomineerd voor drie Grammy's. Zo kreeg zijn album 'Memory almost full' een nominatie voor beste popalbum.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen