Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Belangrijke filmprijs voor Daniel Day-Lewis

Shownieuws

Daniel Day-Lewis krijgt van de Los Angeles Film Critics Association een prijs voor zijn rol in de film 'There will be blood'. De film kreeg vier prijzen.

Acteur Daniel Day-Lewis krijgt een prijs voor zijn hoofdrol in de film 'There will be blood'. Het gaat om de prijs van de Los Angeles Film Critics Association. De film krijgt ook prijzen in de categorieën beste film, beste regie (Paul Thomas Anderson) en beste production design.

'There will be blood', over een mijnwerker die opklimt tot rijke oliebaron, gaat 26 december in Amerika in première. In Nederland is de film pas vanaf 28 februari in de bioscopen te zien.

Andere belangrijke prijzen gaan naar Marion Cotillard (beste actrice) voor haar rol in 'Ma vie en rose' en Vlad Ivanov (beste mannelijke bijrol) voor zijn rol in '4 Months, 3 weeks and 2 days'. Amy Ryan ontvangt de prijs voor beste vrouwelijke bijrol in de films 'Gone baby gone' en 'Before the devil knows you're dead'.

De Los Angeles Film Critics Association is onder meer verantwoordelijk is voor de sponsoring van enkele belangrijke filmevenementen en zet zich in voor het behoud van films en het steunen van controversieel werk. De prijzen worden op 12 januari uitgereikt in Los Angeles, een maand voor de Oscars. Hoewel het prijzengala de nodige aandacht genereert, komt het maar zelden voor dat de prijs voor beste film later ook de Oscar in de wacht sleept. De laatste keer dat dit gebeurde was in 1993 met de film 'Schindler's List'.

Vorige week begon het prijzenseizoen met de toekenning van de prijzen van de Amerikaanse National Board of Review. Donderdag worden de nominaties voor de Golden Globes bekendgemaakt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen