Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Led Zeppelin-fans tellen af

Shownieuws

Fans tellen ongeduldig af naar het eenmalige concert dat Led Zeppelin maandagavond geeft in Londen. Zondag stonden fans al uren in de rij voor een polsbandje.

Fans tellen ongeduldig af naar het eenmalige reünieconcert dat Led Zeppelin maandagavond geeft in de O2 Arena in Londen. Duizenden aanhangers stonden zondag soms meer dan vijf uur in de rij om het polsbandje bemachtigen dat hun toegang moet verschaffen tot het bijzondere optreden. Ook maandag is de drukte enorm.

De belangstelling voor het concert van Led Zeppelin bleek eerder al gigantisch. Meer dan een miljoen mensen namen deel aan een speciale loting om de twintigduizend beschikbare kaarten te bemachtigen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat sommige tickets voor grof geld worden aangeboden op veilingsites. Zo staan er twee kaartjes te koop voor een totaalbedrag van maar liefst 5500 euro en biedt een ander twee VIP-kaarten aan voor meer dan 2700 euro per stuk.

Mensen die een dik pak geld neertellen voor de kaartjes zouden echter weleens van een koude kermis kunnen thuiskomen. Volgens de BBC heeft de organisator namelijk strenge veiligheidsmaatregelen genomen om de handel in kaartjes tot een minimum te beperken. De gelukkige fans die op reguliere wijze een toegangsbewijs hebben weten te bemachtigen kunnen alleen naar binnen met een speciaal polsbandje. Deze worden vanaf zondag verstrekt op vertoon van legitimatie en de creditcard waarmee de kaartjes zijn gekocht.

De mazzelaars die gewoon via de loting hun kaarten hebben verkregen zijn maandagavond getuige van het eerste concert van Jimmy Page, Robert Plant en John Paul Jones in negentien jaar. De in 1980 overleden drummer John Bonham wordt vervangen door diens zoon Jason Bonham.

Het concert wordt gehouden ter nagedachtenis van Ahmet Ertugen, die verantwoordelijk was voor het tekenen van Led Zeppelin bij Atlantic Records in 1968. Ertugen overleed vorig jaar op 83-jarige leeftijd. Naast Led Zeppelin zijn er optredens van Pete Townshend, Bill Wyman en Paolo Nutini. Al deze artiesten werden door Ertugen gecontracteerd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen