Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Israël in de ban van Jerry Seinfeld

Shownieuws

Jerry Seinfeld is tijdens zijn bezoek aan Israël, ter promotie van zijn film 'Bee movie', behandeld als een vorst. Zo onmoette hij de president en de premier.

(Novum/AP) - Jerry Seinfeld is tijdens zijn bezoek aan Israël behandeld als een vorst. De Amerikaanse komiek van joodse afkomst was van vrijdag tot en met zondag in het land om de door hem geschreven animatiefilm 'Bee movie' te promoten, waarin hij eveneens de stemmenhoofdrol voor zijn rekening neemt.

Seinfeld had ontmoetingen met zowel de president als de premier van Israël. Ook ging hij langs Yad Vashem, het monumentenpark voor de slachtoffers van de Holocaust dat doorgaans ook wordt bezocht door buitenlandse politici die Israël aandoen. Kranten wijdden paginagrote artikelen aan de komiek en in de media werd voortdurend gerefereerd aan zijn meest bekende uitspraken en grappen.

Seinfeld zei dat de warme ontvangst in schril contrast stond met zijn laatste bezoek aan Israël in 1971. Toen verbleef hij als 15-jarige jongen in een kibboets. "Toen wilde helemaal niemand mijn handtekening of met me op de foto", grapte hij. "Ik mocht alleen maar bananenbladen wegslepen, en nee, ik heb de premier toen niet één keer ontmoet."

'Bee movie', over een bij die niet tevreden is met een leven waarin hij alleen maar honing produceert voor mensen, draait vanaf 12 december in de Nederlandse bioscopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen