Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Helmut Lotti snapt naamsverwarring niet

Shownieuws

Helmut Lotti begrijpt niet wat zijn Nederlandse fans mankeert. "Iemand in Nederland moet eens gezegd hebben dat mijn naam Herman Lotti is", vertelt hij.

Helmut Lotti begrijpt niet wat zijn Nederlandse fans mankeert. "Iemand in Nederland moet eens gezegd hebben dat mijn naam Herman Lotti is", vertelt de Vlaamse zanger aan Novum Nieuws. "Mensen zeggen constant Herman Lotti tegen mij. Joost mag weten waarom, het is Helmut."

Ondanks dat een deel van het Nederlandse publiek zijn naam niet kent, is Lotti ongekend populair. Niet alleen in Nederland, maar ook in thuisland België en Duitsland. "In maart wil ik een paar concerten geven in Californië", vertelt de Vlaming, die het Amerikaanse publiek al twee keer eerder op een serie optredens trakteerde.

De 38-jarige Lotti, die eigenlijk Helmut Lotigiers heet, heeft weinig moeite om het publiek te vermaken, maar is in het dagelijks leven nogal verlegen. "Ik hoef niet al te veel volk om me heen", bekent hij. "Als ik te veel mensen om me heen heb, dan sluit ik me af en kom ik in een cocon terecht."

De altijd keurig geklede zanger houdt wel van gezelligheid, maar 'liever een beetje in besloten kring'. Dat lijkt niet te stroken met zijn vak, waarin hij dagelijks duizenden mensen vermaakt. "Ja, maar dan staan ze vóór mij", legt hij uit. "Als mensen mij van achteren op de schouder tikken, dan ga ik uit mijn dak. Ik word daar zenuwachtig van, ik weet niet hoe dat komt. In restaurants zal ik ook altijd proberen om ergens tegen een muur te gaan zitten. Dat geeft voor mij een meer besloten en gezelliger gevoel."

Helmut Lotti werd in 1989 in Nederland bekend dankzij zijn deelname aan de Soundmixshow. Hij bereikte een tweede plaats met het nummer 'My boy' van Elvis Presley. In 1995 brak de nachtegaal in Nederland door met zijn serie 'Helmut Lotti goes classic'-albums. Zijn laatste album 'The crooners', dat eind vorig jaar verscheen, behaalde de eerste plaats in de lijst van bestverkochte cd's aller tijden. Lotti heeft al 12,5 miljoen albums verkocht en is daarmee de meest succesvolle Vlaamse artiest in de geschiedenis.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen