Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Prince dreigt fansites aan te pakken

Shownieuws

Prince heeft gedreigd juridische stappen te ondernemen tegen aan aantal fansites. Die hebben volgens de zanger onrechtmatig foto's van hem gepubliceerd.

Prince heeft gedreigd juridische stappen te ondernemen tegen aan aantal fansites. Die hebben volgens de zanger onrechtmatig foto's en ander materiaal van hem gepubliceerd. Via verschillende Britse media heeft Prince laten weten dat alle albumcovers, songteksten en foto's waarvoor geen toestemming is gegeven, van de fansites moeten worden gehaald. De zanger staat erom bekend dat hij niet te pas en te onpas wil worden afgebeeld.

De belangenorganisatie voor Prince-fans, Prince Fans United, zegt dat Prince hiermee de vrijheid van meningsuiting aantast. Ze wijzen erop dat Prince van vele foto's op de sites niet de rechthebbende is. Ook zien ze het dreigen met stappen als een aanval op de fans, die niets dan goede bedoelingen hebben. De website Web Sherrif daarentegen ziet het verzoek helemaal niet als een aanval, maar als een gerechtvaardigde poging van Prince zijn eigen afbeeldingen te beheren.

In september ondernam Prince al stappen tegen YouTube. Hij zorgde ervoor dat opnamen van een van zijn concerten in Londen werden verwijderd. Tijdens de optredens was het verboden opnamen te maken, waardoor de fans streng werden gecontroleerd. Toch wisten enkele bezoekers beeldopnamen te maken en die later op YouTube te plaatsen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen