Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pete Doherty geeft drugsgebruik toe

Shownieuws

Pete Doherty heeft toegegeven weer drugs te hebben gebruikt. De Britse zanger belooft nu nog meer hulp te zoeken bij zijn pogingen af te kicken van heroïne.

Pete Doherty heeft toegegeven weer drugs te hebben gebruikt. De Britse zanger belooft nu nog meer hulp te zoeken bij zijn pogingen af te kicken van heroïne, waarbij hij scherp in de gaten wordt gehouden door de rechter.

"Helaas heeft Peter deze week een terugval gehad", laat een woordvoerder van zijn platenlabel EMI weten aan de BBC. "Hij is bezig zichzelf opnieuw aan te melden bij een afkickkliniek." De verklaring volgt op eerder deze week door de Britse boulevardkrant The Sun gepubliceerd materiaal. Op foto's en een filmpje is te zien hoe Doherty zichzelf met heroïne injecteert.

"Peter realiseert zich dat hij niet alleen zichzelf, maar ook de mensen die hem vertrouwden en steunden in de steek heeft gelaten. Hij wil zijn excuus aanbieden aan de medici, fans en iedereen die hem het beste wenst in zijn vooruitgang", luidt de verklaring verder. Doherty omschrijft de terugval zelf als 'een domme, domme actie waar ik me vreselijk voor schaam'.

Vorige maand kreeg de 28-jarige ex van Kate Moss een voorwaardelijke celstraf opgelegd voor drugsbezit en rijden zonder verzekering. Deze maand moest een tournee beginnen met zijn band Babyshambles, waarmee hij in januari ook het Nederlandse poppodium Paradiso zou aandoen. Het is niet duidelijk of de toer nu doorgaat.

Bij zijn optreden op de MTV Europe Music Awards in München vorige week prees de organisatie Pete nog om zijn stiptheid en professionele houding. Juist na dat optreden is Doherty weer in de fout gegaan, meldde The Sun.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen