Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tom Cruise geëerd voor filmcarrière

Shownieuws

Tom Cruise is dinsdag in New York geëerd voor zijn filmcarrière. De 45-jarige acteur werd in het zonnetje gezet door het Museum of the Moving Image.

(Novum/AP) - Tom Cruise is dinsdag in New York geëerd voor zijn filmcarrière. De 45-jarige acteur werd in het zonnetje gezet door het Museum of the Moving Image. Het was de drieëntwintigste keer dat een Hollywoodster werd geëerd door het instituut. Onder anderen Steven Spielberg, Tom Hanks en Mel Gibson gingen Cruise voor.

De acteur, die in 1983 doorbrak met de film 'Risky business', vindt het moeilijk de favoriete film uit zijn carrière aan te wijzen. "Dat vind ik moeilijk omdat ik heel trots ben op de films en de keuzes die ik heb gemaakt en op de mensen met wie ik heb samengewerkt", verklaart hij. "Ik denk dat ik de mogelijkheden die ik kreeg nooit voor lief heb genomen."

De afgelopen jaren werd Cruise drie keer genomineerd voor een Oscar voor zijn rollen in de films 'Born on the fourth of july' (1989), 'Jerry Maguire' (1996) en 'Magnolia' (1999). Hij nam echter nog nooit een Academy Award mee naar huis. Wel won hij driemaal een Golden Globe voor dezelfde films.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen