Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Meerderheid betaalt niets voor album Radiohead

Shownieuws

Drie op de vijf mensen die het nieuwe album 'In rainbows' van de Britse band Radiohead op de website hebben gedownload, betaalden er helemaal niets voor.

Drie van de vijf fans hebben helemaal niets betaald voor het downloaden van het nieuwe album 'In rainbows' van de website van de Britse band Radiohead. Dat meldt het Amerikaanse muziektijdschrift Billboard op basis van een onderzoek dat is uitgevoerd door de internetonderzoeksgroep ComScore.

Van de klanten had 62 procent geen cent over voor het digitale aanbod. De 38 procent die wel betaalde, legde daar gemiddeld iets meer dan vier euro voor neer.

Vanaf 10 oktober kon het album geheel onverwacht voor een willekeurige prijs worden gedownload. De volgende 29 dagen werd de website volgens ComScore meer dan 1,2 miljoen keer bezocht. Het grootste deel van de bezoekers deed dit om het album te downloaden.

De cijfers lijken aan te tonen dat veel mensen blijkbaar niets willen betalen voor digitale muziek. Het kan ook zo zijn dat veel mensen gewoon wilden kijken of het daadwerkelijk zou lukken om het album voor niets te downloaden.

'In rainbows' komt overigens gewoon in de winkels te liggen. Vorige week tekende Radiohead alsnog een contract bij de Britse platenmaatschappij XL Recordings. Dit label is verantwoordelijk voor de tastbare release van het album. De release van het album in de Verenigde Staten is hier niet bij inbegrepen, daar wordt nog een partner voor gezocht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen