Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Russell Crowe wordt gedoopt

Shownieuws

Russell Crowe wordt binnenkort gedoopt. De acteur wil nog dit jaar worden ondergedompeld in de kerk die hij liet bouwen op zijn boerderij in Australië.

(Novum/AP) - Russell Crowe wordt binnenkort gedoopt. De acteur wil nog dit jaar worden ondergedompeld, zo zegt hij in een interview met het blad Men's Journal. "Mijn vader en moeder vonden dat mijn broer en ik deze beslissing zelf moesten nemen als de tijd daar rijp voor was. Onlangs bedacht ik: als ik het belangrijk vind mijn kinderen te laten dopen, waarom laat ik mij dan zelf niet dopen?"

De doop van de 43-jarige Crowe zal plaatsvinden in de Byzantijnse kapel die hij heeft laten bouwen op zijn boerderij in Australië. De kerk werd in 2003 uit de aarde gestampt voor zijn huwelijk met Danielle Spencer, met wie hij inmiddels twee zoons heeft: Charlie (3) en Tennyson (1). Charlie is al in de kerk gedoopt en binnenkort volgt Tennyson.

De spirituele kant van Russell staat in sterk contrast met zijn opvliegende karakter. Zo bedreigde hij meerdere malen paparazzi, vooral om hen uit de buurt te laten blijven van zijn zwangere vrouw, en werd hij opgepakt toen hij een hotelmedewerker had aangevallen met een telefoon.

Crowe speelde in films als 'A beautiful mind' en 'The insider'. In 2001 won hij de Oscar voor beste acteur voor zijn rol in 'Gladiator'. Zijn nieuwe film, 'American gangster', waarin ook Denzel Washington speelt, gaat 15 november draaien in de Nederlandse bioscopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen