Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jodie Foster krijgt leiderschapsprijs

Shownieuws

Jodie Foster wordt dinsdag onderscheiden voor haar rol als pionier in de entertainmentindustrie. De actrice krijgt de Sherry Lansing Leadership Award.

(Novum/AP) - Jodie Foster wordt dinsdag onderscheiden voor haar rol als pionier in de entertainmentindustrie. De actrice krijgt de Sherry Lansing Leadership Award uitgereikt in Beverly Hills.

De prijs, die vorig jaar naar Meryl Streep ging, is bedoeld om vrouwen te eren die zich hebben onderscheiden in de filmwereld. Sherry Lansing was zelf in 1992, als directeur van Paramount Pictures, de eerste vrouw die aan het hoofd stond van een grote filmmaatschappij.

De 45-jarige Foster krijgt de prijs tijdens het Annual Women in Entertainment Breakfast, dat wordt georganiseerd door het Amerikaanse filmvakblad The Hollywood Reporter. De filmster "heeft steeds weer haar fijngevoeligheid en kwaliteit weten te behouden in een industrie die dat niet makkelijk maakt", zei John Kilcullen, de uitgever van het tijdschrift, donderdag.

Foster, die Oscars won voor haar rollen in 'Silence of the lambs' en 'The accused', was onlangs te zien in de psychologische thriller 'The brave one'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen