Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Big, Black & Beautiful helpt arme gezinnen

Shownieuws

Soulformatie Big, Black & Beautiful en zanger Vinzzent hebben samen een Nederlandstalige gospelsingle opgenomen. De opbrengst gaat naar arme gezinnen.

De soulformatie Big, Black & Beautiful en zanger Vinzzent hebben samen een Nederlandstalige gospelsingle opgenomen, waarvan de opbrengst gaat naar de multiculturele kerkgemeenschap in Hoogvliet. Het geld wordt gebruikt om arme gezinnen in de Rotterdamse deelgemeente te voorzien van een kerstmaaltijd of voor het kopen van een cadeau voor onder de kerstboom.

Het initiatief voor de single 'Geef jouw lach' komt van Vinzzent. "Ik las op een ochtend in de opnamestudio in de krant dat de voedselbank weer enorm gegroeid was en dat gezinnen met 120 euro per maand moeten rondkomen. Dit is me de hele dag bijgebleven", vertelt hij. "Later op de dag heb ik mijn manager gebeld met de vraag wat we hieraan konden doen. En zo ontstond het idee voor de single."

Het lied werd geschreven door Emile Hartkamp en Norus Padidar, de mannen achter successen van Frans Bauer, Marianne Weber en René Froger. Vinzzent koos bewust voor dit duo. "De plaat moest wel de boodschap kunnen overbrengen bij het Nederlandse volk. Norus en Emile schrijven liedjes die uit het leven gegrepen zijn."

Het tweetal werkte net als Michelle David, Lucretia van der Vloot en Rocque-E Harrell van Big, Black & Beautiful belangeloos mee aan het initiatief. De samenwerking was 'super', zegt de zanger uit Winterswijk. "Het zijn supermeiden met superstemmen. "De single is daardoor echt een mix geworden tussen Amerika en Nederland."

Zanger Vinzzent, die al jarenlang de vaste studiotechnicus is van Rob de Nijs, bracht begin dit jaar zijn eerste album 'Een leven lang verliefd' uit. Zowel het duet 'Zoals jij tovert met de tijd', met de Vlaamse Dana Winner, als de single 'Een zomer lang verliefd' behaalden een notering in de singlelijst van de Mega Top 100.

De dames van Big, Black & Beautiful staan al jaren met succes in de grote theaters van Nederland met hun shows. Volgend jaar gaan de dames op tournee door Nederland met Sisters of Soul 'On Tour', waarbij een show met mooie kostuums, opvallende pruiken en een greep uit de grootste soul- en discohits is beloofd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen