Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Heleen van Royen: niets mis met lustobject

Shownieuws

Heleen van Royen is liever een lustobject dan iemand bij wie mensen niet dood gevonden willen worden. Het blad 'Heleen, nu nog stouter', komt 12 november uit.

Heleen van Royen is liever een lustobject dan iemand bij wie mensen nog niet dood gevonden willen worden. Dat zegt de schrijfster in weekblad Viva. "Een vrouwenlichaam is ook gemaakt om lust op te wekken. Een vrouwenlichaam is prachtig en ik weet niet wat daar zo verkeerd aan is."

Van Royen plaatst vraagtekens bij het tegengaan van de seksualisering van de maatschappij door het kabinet. Wat haar betreft is kinderen leren omgaan met seksualiteit een taak van de ouders. Van Royen vindt het toenemende alcoholgebruik van jongeren een groter probleem dan het gedrag van de zogenoemde breezersletjes.

Ook de excessen in de plastische chirurgie, waarbij jonge meisjes bijvoorbeeld hun schaamlippen laten corrigeren, schokken van Royen niet. "Je hebt altijd mensen die doorslaan. Maar als het zo is dat wij worden beïnvloed door een schoonheidsideaal van dun en rimpelloos en gladgestreken, waarom zie ik dan op straat steeds meer dikke mensen?"

Op 12 november komt het één keer verschijnende tijdschrift van Heleen uit: 'Heleen, nu nog stouter'. Het blad wordt onder meer gevuld met bijdragen van Nederlandse vrouwen die vertellen hoe stout ze in het leven staan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen