Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Harry Potter-ster Daniel Radcliffe naar Broadway

Shownieuws

Daniel Radcliffe gaat naar Broadway. Het toneelstuk 'Equus', waarin de Harry Potter-ster ook al in Londen stond, gaat volgend najaar in première in New York.

Daniel Radcliffe maakt volgend jaar zijn debuut op Broadway. Dat bevestigde de hoofdrolspeler uit de Harry Potter-films tegenover de BBC. Het toneelstuk 'Equus', waarmee hij afgelopen jaar al furore maakte in Engeland, gaat in september volgend jaar in première in New York.

De 18-jarige acteur kijkt uit naar zijn debuut op het Amerikaanse podium, maar is ook al een beetje zenuwachtig. "Natuurlijk spelen mijn zenuwen op. Het is ook goed, een gezonde reactie. Ik ben dus nerveus maar ik kijk er vooral heel erg naar uit", vertelt hij. "Voor een jongen die opgroeide met het luisteren naar showbizznummers in de auto is Broadway een droom."

'Equus', over stalknecht Alan die wordt ondervraagd door een psychiater nadat hij zes paarden de ogen heeft uitgestoken, werd voor het eerst opgevoerd in 1973. Radcliffe kreeg begin dit jaar lovende kritieken, toen het stuk acht weken lang in Londen te zien was. "De ontdekking van de avond is dat Daniel Radcliffe echt kan acteren", stond in de recensie van The Guardian. De recensent van The Times was het daarmee eens. "Hij heeft zichzelf bewezen als acteur."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen