Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Copperfield had handleiding om vrouwen te lokken

Shownieuws

David Copperfield had een handleiding voor zijn assistenten waarin stond beschreven hoe ze vrouwen uit het publiek moesten lokken. Dat onthult TMZ.com.

David Copperfield had een speciale handleiding voor zijn assistenten waarin tot in detail stond beschreven hoe ze vrouwen uit het publiek moesten lokken. Entertainmentwebsite TMZ wist de hand te leggen op het geheime document van de 51-jarige illusionist, die onlangs is aangeklaagd wegens verkrachting.

In de handleiding, die de titel 'Show Participation' heeft, worden de vrouwen die Copperfield aantrekkelijk vindt en tijdens zijn show het podium ophaalt, aangeduid met de term 'scorpions'. Nadat een 'scorpion' haar taak heeft volbracht, moeten de assistenten haar achter de schermen onder meer foto's laten zien van het eiland van Copperfield op de Bahama's. Ook staan er trucjes beschreven hoe het mannelijke gezelschap van de vrouwen in de zaal achter kan worden gelaten.

Maar het wordt nog griezeliger. De assistenten krijgen nadrukkelijk de opdracht de vrouwen 'te kopen' voordat David klaar is met zijn show. Dat kan door ze te vertellen hoe mooi ze zijn en dat er mogelijk snel een vacature vrijkomt voor een project op een van de eilanden van Copperfield. Geïnteresseerde vrouwen moeten vervolgens een vragenlijst invullen. Daaruit kan worden opgemaakt waar ze vandaan komen en of ze wel of niet een relatie hebben.

TMZ wist tevens de hand te leggen op de dreigbrief die de advocaat van Copperfield naar de assistenten van zijn show heeft gestuurd. Daarin staat dat ze onder geen enkele voorwaarde mogen loslaten hoe het er daadwerkelijk aan toeging achter de schermen van de shows.

Momenteel buigt een jury in Seattle zich over de beschuldigingen van een 21-jarige vrouw die zegt door Copperfield te zijn verkracht. De illusionist zou haar naar zijn eiland hebben gelokt met de belofte haar te helpen aan een modellencarrière.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen