Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Voor Dita von Teese geen bierflesjes

Shownieuws

Dita von Teese baddert tijdens haar shows niet voor niets in een Martiniglas. "Natuurlijk voel ik me aangetrokken door cocktails die er elegant uitzien."

Dita von Teese baddert tijdens haar shows niet voor niets in een Martiniglas. "Natuurlijk voel ik me aangetrokken door cocktails die er elegant uitzien", vertelt de burlesque danseres aan Novum Nieuws. "Het liefst drink ik uit een Martiniglas, omdat het zo'n fijne manier is om een drankje vast te houden. Veel beter dan een bierfles, toch?"

De komende twee jaar zullen de karakteristieke cocktailglazen haar leven nog meer beheersen dan gewoonlijk. De ex van shockrocker Marilyn Manson is voor die periode het gezicht van Cointreau. Samen met het Franse likeurmerk werkt ze momenteel aan een eigen cocktailrecept. De ingrediënten wil de klassieke schone nog niet verklappen. "Ik kan wel wat hints geven. Natuurlijk zit er Cointreau in, en mijn favoriete bloem, die ik er als smaak in heb verwerkt."

De 35-jarige stripteaseartiest bereidt met hulp van Cointreau eveneens een nieuwe show voor. "Toen ik gevraagd werd om ambassadrice te worden, wilden we een nieuwe show creëren die geïnspireerd is door Cointreau, wat natuurlijk perfect aansluit bij de Martiniglasact die ik al doe. Ik doe die show al heel lang en ik wilde hem heel graag in een nieuw jasje steken en hem meer extravagant maken dan ooit tevoren."

Hoewel het grote publiek haar vooral kent van het manshoge Martiniglas, heeft Von Teese in het verleden een veelheid aan verschillende shows op het podium gebracht. Zo reed ze op een grote lipstick, danste ze met verenwaaiers en bepoederde ze zich in een reusachtige poederdoos. Ooit zou ze graag al die shows samenbrengen in een avondvullende voorstelling. "Ik ga daar graag de komende jaren aan werken, maar ik wil het alleen als ik het op een heel grote schaal kan doen. En dat kost veel tijd en geld."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen