Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Yoshi de Nijs spreekt op congres over autisme

Shownieuws

Yoshi, de zoon van Rob de Nijs en Belinda Meuldijk, heeft zaterdag gesproken op een congres over autisme. Dat vertelt zijn moeder zondag in De Telegraaf.

Yoshi, de zoon van Rob de Nijs en Belinda Meuldijk, heeft zaterdag gesproken op een congres over autisme. Dat vertelt zijn moeder zondag in De Telegraaf. Tijdens het congres in Utrecht, dat werd georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Autisme, sprak de 22-jarige jongen onder meer over zijn voorliefde voor reizen.

Meuldijk las voor uit het boek 'De wereld volgens Yoshi', dat ze onlangs samen met haar zoon schreef. "In de opvoeding van Yoshi heb ik mijn hart gevolgd en dus juist niet gedaan wat iedereen me adviseerde", legt ze uit. "In plaats van rust en regelmaat, heb ik Yoshi juist meegenomen naar achtbanen en de wereld met hem over gereisd."

De lezing van Yoshi maakte verschillende aanwezige artsen enthousiast. "De artsen die verstand hebben van autisme hebben me een compliment gegeven over wat ik heb bereikt", vertelt Meuldijk. "Ze willen dit nu zelfs gaan bestuderen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen