Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jelka en Birgit vinden elkaar als 'zusje van'

Shownieuws

Jelka van Houten en Birgit Schuurman hebben een ding gemeen: ze zijn allebei 'het zusje van'. Mede daarom kunnen ze het erg goed met elkaar vinden, zegt Jelka.

Jelka van Houten en Birgit Schuurman hebben een ding gemeen: ze zijn allebei 'het zusje van'. Mede daarom kunnen ze het erg goed met elkaar vinden. "Een van mijn beste vriendinnetjes", zegt Van Houten zaterdag in Het Parool. "Het was liefde op het eerste gezicht, toen we in 'Sexual perversity' speelden."

Nog meer overeenkomsten tussen Jelka en Birgit zijn dat ze allebei uit Bunnik komen en geheel op eigen houtje voet aan de grond hebben gekregen in de musicalwereld. Zo speelde Jelka de hoofdrol in de musicalversie van 'Turks fruit' en momenteel in 'Hair'. Haar rol in 'Turks fruit' noemt Jelka haar 'grote cadeau'. "Als ik later terugkijk en me afvraag wat belangrijk was, dan is dit het." Birgit was onder meer te zien in 'De Jantjes' en in 'The last 5 years'.

Van Houten, het twee jaar jongere zusje van actrice Carice van Houten, is zeer te spreken over haar vriendschap met Birgit, die weer twee jaar jonger is dan zus Katja. "Weinig mensen zijn zo lief als zij. Binnen deze wereld is het moeilijk vrienden maken. Je vliegt van de ene groep naar de andere. Maar als je bij haar binnen bent, blijf je binnen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen