Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Leden Bearforce 1 zeggen baan nog niet op

Shownieuws

Ondanks de populariteit van Bearforce 1 denken de leden er nog niet aan om hun banen op te zeggen. "We kunnen het nu nog combineren", zegt bandlid Peter.

De leden van Bearforce 1 denken er nog niet aan om hun banen op te zeggen. Ondanks de enorme populariteit van de Nederlandse homoband kunnen ze hun banen nog gewoon combineren met hun muzikale activiteiten, zegt bandlid Peter. "Maar wie weet wat de toekomst brengt. Alles is natuurlijk mogelijk."

De band, een bedenksel van acteur en presentator Roeland Fernhout, tekende onlangs een platencontract in Groot-Brittannië, Japan en de Filippijnen. Hun nieuwe kerstsingle 'Christmas is here' is al meer dan 210 duizend keer bekeken op YouTube. Ook staan er optredens gepland in Duitsland en Australië. "Er gebeurt echt ontzettend veel", zeggen de mannen. "Het is overweldigend."

Donderdag werd de kerstsingle van de heren door Daphne Bunskoek gepresenteerd op de schaatsbaan van het Leidseplein in Amsterdam. "Deze heren zijn meer dan een bedenksel", zei de presentatrice. "Het zijn mannen van vlees en bloed." Het nummer, dat met een bijpassend dansje werd uitgevoerd, is een compilatie van verschillende kerstklassiekers. Het slot van het nummer is door de leden zelf gemaakt.

Momenteel werken de heren aan hun eerste cd, die begin volgend jaar uit moet komen. Hoewel het album ook een aantal medleys bevat, wordt er niet veel afgeweken van de 'campy' stijl die Bearforce 1 zo typeert. "Alle liedjes moeten plezier en energie uitstralen. Ze moeten pakkend zijn en over liefde en lust gaan", lachen de groepsleden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen