Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Prinses Mabel spuit graffiti tegen aids

Shownieuws

Prinses Mabel geeft volgende week het startsein voor de nieuwe Stop Aids Now!-campagne. Ze doet dat door graffiti te spuiten op de slogan 'I Stop Aids Now!'.

Prinses Mabel geeft volgende week vrijdag in Amsterdam het startsein voor de nieuwe Stop Aids Now!-campagne. De echtgenote van prins Friso opent de campagne door graffiti te spuiten op de manshoge letters van de slogan 'I Stop Aids Now!'. Deze leus is een verwijzing naar de gemeentelijke slogan 'I Amsterdam'.

De tekst staat vanaf 30 november op het congresplein voor de RAI tijdens het elfde Nationaal Congres Soa, Hiv en Aids. De dag erna op Wereld Aids Dag verhuizen de letters naar het Museumplein. Daar zijn ze tot 10 december te zien.

De letters worden geflankeerd door vijftien portretten die de Nederlandse fotograaf Adriaan Backer maakte van jongeren uit alle delen van de wereld die hiv hebben of extra kwetsbaar zijn voor het virus.

De 39-jarige Mabel Wisse Smit treedt regelmatig op in de strijd tegen aids namens het bedrijf waarvan ze in 1997 directeur werd, de particuliere hulporganisatie Open Society Institute in Brussel. Ze trouwde drie jaar geleden met prins Johan Friso, de middelste zoon van koningin Beatrix en prins Claus. Het paar, dat in Londen woont, heeft twee dochters, Luana (2) en Zaria (1).

[Novum]

Gerelateerde Artikelen