Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hind naar Eurovisie Songfestival

Shownieuws

Zangeres Hind vertegenwoordigt Nederland volgend jaar op het Eurovisie songfestival. Dat heeft de NOS, die de inzending organiseert, vrijdag bekendgemaakt.

Hind vertegenwoordigt Nederland op het Eurovisie songfestival in Servië. Dat heeft de NOS, die de Nederlandse inzending organiseert, vrijdag tijdens een persconferentie bekendgemaakt. "Ik vind het een enorme eer om aan zo'n groot festijn mee te doen", vertelt Hind.

Er is nog geen liedje gekozen waarmee de zangeres ons land vertegenwoordigt. Er volgt een open inschrijving, waarbij componisten een nummer kunnen insturen. Hind gaat zelf ook een aantal nummers schrijven.

"Ik vind het een uitdaging om met een liedje te komen dat voor mijn gevoel een groot publiek aanspreekt", zegt ze. "Dat kan zowel een song van mijzelf zijn als van anderen. Hoe dan ook zal ik nauw betrokken zijn bij de uiteindelijke tekst. Het moet immers echt mijn liedje worden, waarin ik mijn gevoel en emoties kwijt kan. Om die reden kies ik ook op voorhand voor de Engelse taal omdat ik me daarin het beste kan verwoorden." Het nummer zal ook op het nieuwe album van Hind verschijnen, dat in het voorjaar uitkomt.

Hoe het liedje wordt gekozen, is nog niet bekend. Het zou kunnen dat de Vara of de NOS een tv-show maakt waarin een nummer wordt gekozen door een vakjury en door het publiek. Wel staat vast dat Paul de Leeuw dit jaar de eventuele show niet meer presenteert. Dat is in samenspraak met De Leeuw besloten.

De 53e editie van het Eurovisie Songfestival vindt op 24 mei plaats in de Servische hoofdstad Belgrado. Voorafgaand aan het spektakel worden twee halve finales gehouden op 20 en op 22 mei.

De 22-jarige zangeres, die derde werd tijdens de eerste editie van Idols, wacht een zware taak. De afgelopen drie jaar is het Nederland niet gelukt om met een inzending in de finale van het liedjesfestijn te komen. Glennis Grace (2005), Treble (2006) en Edsilia Rombley (2007) wisten allen niet de halve finale door te komen.

Hind, die een Marokkaanse vader en een Nederlandse moeder heeft, begint in februari met haar thetatertoer 'Voices of the World'. Op 23 mei zou de zangeres, die een relatie heeft met rapper Brainpower, in de Stadsschouwburg in Sittard staan. Zeven concerten van haar tour moeten vanwege het songfestival verplaatst worden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen