Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Anouk snapt siliconenborsten niet

Shownieuws

Anouk Teeuwe snapt niet waarom mensen door plastisch chirurgen aan zich laten sleutelen. "Het is jammer dat niemand meer tevreden is met zichzelf", stelt ze.

Anouk Teeuwe snapt niet waarom mensen door plastisch chirurgen aan zich laten sleutelen. "Het is gewoon jammer dat niemand meer tevreden is met zichzelf." Op haar nieuwe album 'Who's your momma', dat vanaf vrijdag in de winkel ligt, trekt de Nederlandse zangeres ten strijde tegen de vervlakking van de maatschappij.

Vooral het nummer 'Modern world' laat geen twijfel bestaan over haar ideeën. "Make up your mind about your tits girls, they can puff 'm up so no bra will fit girls", zingt ze. Dat het streven naar een perfect lichaam ook tieners niet onberoerd laat, begrijpt Anouk niet. "Als mijn dochter op haar veertiende naar me toekomt omdat ze borstimplantaten wil, dan pak ik haar aan haar oor: naar haar kamer, wegwezen", zegt de moeder van drie.

Zelf is de 32-jarige artieste nooit ontevreden geweest met haar borsten of billen. "Ik vond gewoon altijd dat ik er goed uitzag, ik ben nooit onzeker geweest", vertelt ze. "En tuurlijk, als ik nu in mijn nakie voor de spiegel sta, denk ik ook: goh, dat is wel anders geweest, zo drie bevallingen later, dat heeft er wel eens beter uitgezien. Maar ik vind mezelf nog steeds leuk, ik vind mezelf niet afzichtelijk."

Het is echter niet slechts uiterlijk waar Anouk zich druk om maakt. In het nummer 'Daze' bezingt ze de toenemende individualisering die ze waarneemt. "Draw the blinds, entertain yourself, 'cause there's no room for no one else", klinkt het in het ingetogen lied. "We leven er allemaal maar op los, zonder na te denken over dingen", legt ze uit. "Dat is best beangstigend. Niet voor mij, want ik ga toch wel op tijd dood, maar wel voor mijn kinderen. Dadelijk ben ik weg, maar waar zitten zij dan in?"

Op geen van haar vier voorgaande studioalbums was Anouk zo uitgesproken over maatschappij en politiek. Toch zal ze niet snel buiten de muziekstudio de megafoon ter hand nemen. "Ik doe zo'n nummer, maar ik ben niet iemand die in Den Haag gaat staan. Sterren die zich publiekelijk sterk maken voor goede doelen kan ze evenmin waarderen. "Ik ben niet iemand die met een cameraploeg in Afrika gaat lopen, in business class daarheen vliegt en nog een ton per jaar krijgt om dat te doen. Ik doe mijn part, maar ik doe het gewoon zelf. Daar hoef ik geen 'mediashit' bij. Je doet het omdat je het doet, niet omdat je met je kop weer op tv komt. Sta dan gewoon je halve salaris af."

Hoewel Anouk naar eigen zeggen nog nooit zo gelukkig is geweest, zijn vrolijke teksten niet haar ding. "Ik trek toch altijd meer naar het donkere, want dat is de state of mind waarin ik zit als ik liedjes schrijf", stelt de zangeres, die getrouwd is met de als zanger Postman bekende Remon Stotijn. "Ook al heb je een fijn huwelijk en kinderen, dat houdt niet op. Ieder huisje heeft zijn kruisje, het is niet altijd rozengeur en maneschijn."

Na een verblijf van een jaar in de Verenigde Staten keerde de van oorsprong Haagse artieste vorig jaar terug naar Nederland. Haar verlangen naar privacy, een van de redenen voor haar kortstondige emigratie, speelt niet langer een rol. "Ik zit nu sinds maart in Amsterdam en dat had ik tien jaar eerder moeten doen", zegt ze. "Die mensen zijn hier zo arrogant, die vinden zichzelf allemaal God. Het maakt ze niet uit dat jij daar rondloopt. Mijn kinderen zitten nu op de internationale school. Daar zitten veel Amerikanen, Japanners en Chinezen, dus die weten helemaal niet wie we zijn."

Een nieuwe verhuizing zit er voorlopig niet in. "De kinderen riepen elke keer weer als we ergens heengingen: gaan we weer op vakantie? Toen dacht ik: er gaat toch wel iets heel erg goed mis. Remon kon geen staaltje meer zien van verf of vloeren, die was helemaal gek geworden. Laat ik het nu in ieder geval een paar jaar relaxed houden voor de kinderen, een vaste basisschool en vriendjes. Het draait natuurlijk niet allemaal om mij."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen