Kies je favoriete radiostation

Dossiers

November 2007

Luistercijfers landelijk

De luistercijfers van het Radiolog Luisteronderzoek (voorheen CLO) over de periode september-oktober 2007 zijn bekend. Het Radiolog Luisteronderzoek wordt door Intomart GfK uitgevoerd in opdracht van RAB, het Radio Advies Bureau voor de Publieke Omroep, Ster, ORN, Sky Radio Groep, Talpa Radio, Q-music, Crosspoints, Slam FM, BNR Nieuwsradio, Kink FM, 100%NL en E Power Radio.


Met ingang van deze periode is Radio 6 toegevoegd aan de rapportage. Daarnaast zijn de luisterplaats omschrijvingen uitgebreid. De luisterplaats “In de auto” is gewijzigd in “In de auto/onderweg”, “Op het werk” is gewijzigd in “Op het werk/school” en “Elders” is gewijzigd in “Elders/weet niet”. Met ingang van deze rapportage is volledig gemeten volgens de nieuwe methodiek (werving via Random Digit Dialing, nieuw radiolog online en postaal, persoonlijke zendervolgorde en lifestylevragenlijst). Het luistergedrag is gemeten gedurende een periode van acht weken in september-oktober 2007. De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 8.624 respondenten van 10 jaar en ouder. De marktaandeelontwikkeling van de landelijke en regionale publieke en commerciële zenders staan in bovenstaande figuur weergegeven (gehele week; 07.00-24.00 uur).


De gemiddelde luistertijd per dag (personen 10+ jaar) bedraagt over deze periode in het tijdvak 07:00-24:00 uur 3 uur. De gemiddelde luistertijd is daarmee 12 minuten langer dan in de vorige meetperiode. Onderstaand overzicht geeft de gemiddelde luisterdichtheden alsmede de marktaandelen van alle zenders over de maanden september-oktober 2007 (gehele week; 07.00-24.00 uur). Ter vergelijking worden tevens de luistercijfers van de voorgaande periode vermeld.


ORN Radio is een combinatie van de zenders Radio Noord, Omrop Fryslân, Radio Drenthe, Radio Oost, Radio Gelderland, Radio M Utrecht, Radio Flevoland, Radio Noord-Holland, Radio West, Radio Rijnmond, Omroep Zeeland, Omroep Brabant en L1 Radio.


E Power Radio is een combinatie van de zenders Waterstad FM, Hot-Radio, Keizerstad FM, City FM Classic Rock (Randstad en Noord), Stads Radio, Radio 8 FM, XFM, Star FM, Wild FM Hitradio, Fresh FM, Radio Decibel Amsterdam, RadioNL, Optimaal FM en Hofstad Radio 99.4 FM.


Bron: RAB/Intomart GfK Radiolog Luisteronderzoek 2007 Volgende rapportage op donderdag 20 december 2007: meetperiode oktober-november 2007.

 

Gerelateerde Artikelen