Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Harry Potter bestormt bestsellerlijst

Shownieuws

'Harry Potter en de relieken van de dood' bezet de eerste en tweede plaats van de Bestseller 60. Van de paperbackeditie wordt al een tweede druk gemaakt.

Het zevende en laatste Harry Potter-boek bezet niet alleen de eerste maar ook de tweede plaats van de Bestseller 60. De paperbackeditie van 'Harry Potter en de relieken van de dood' staat boven aan de lijst, gevolgd door de hardcover. Dat heeft de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) woensdag bekendgemaakt.

Precieze verkoopcijfers wil uitgeverij De Harmonie nog niet geven, maar een woordvoerder wil wel zeggen dat het 'heel goed' gaat. Van de paperbackeditie wordt al een tweede druk gemaakt. Vrijdagnacht ging de eerste druk in de verkoop, met een oplage van 540 duizend stuks. De hardcovereditie van het populaire kinderboek kwam in een oplage van 260 duizend exemplaar beschikbaar.

Internationaal zorgde de originele editie, 'Harry Potter and the deathly hallows', in juli voor een stormloop op boekhandels. In de eerste 24 uur na de release van het boek gingen alleen al in de Verenigde Staten 8,3 miljoen exemplaren over de toonbank.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen