Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pierre Bokma vereerd met Emmy Award

Shownieuws

Pierre Bokma heeft een Emmy Award in de wacht gesleept in de categorie beste acteur. Hij kreeg de prijs voor zijn rol in de televisiefilm De Uitverkorene.

Pierre Bokma heeft een Emmy Award in de wacht gesleept in de categorie beste acteur. Hij kreeg de prijs voor zijn rol in de televisiefilm De Uitverkorene, over het softwarebedrijf van twee broers. Bokma moet de prijs delen met de Brit Jim Broadbent. De Internationale Emmy Awards zijn de belangrijkste Amerikaanse prijzen voor buitenlandse televisieprogramma's.

De Nederlander zei tegenover Radio 1 het niet jammer te vinden de prijs te moeten delen. Bokma zei blij te zijn de prijs uitgerekend met Broadbent te mogen delen en noemde zijn collega een geweldig acteur. "Je kunt er uit afleiden dat de jury er moeilijk uitkwam, dus de kwaliteit was heel hoog." Volgens Bokma hoef je niet per se iets te weten over de geschiedenis van de gebroeders Baan, waar de film op is gebaseerd. "Een dominee die mensen aanspoort om aandelen te kopen, dat kan ook in het buitenland gebeuren."

Bokma sprak de hoop uit dat De Uitverkorene internationaal veel verkocht wordt, met goede ondertitelingen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen