Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Goud voor Paul Potts

Shownieuws

Het album 'One chance' van de Britse operazanger Paul Potts heeft de gouden status bereikt. Het magische aantal van 35 duizend exemplaren is overschreden.

Het album 'One chance' van de Britse operazanger Paul Potts heeft in Nederland de gouden status bereikt. Het magische aantal van 35 duizend exemplaren is overschreden.

De voormalige verkoper van mobiele telefoons werd bekend door zijn deelname aan Britain's Got Talent. Hij was een opvallende winnaar van de talentenshow. Niet alleen omdat hij al 37 jaar is, maar ook omdat hij tijdens zijn auditie in plaats van een popnummer het klassieke 'Nessun dorma' ten gehore bracht.

Potts verdiende een miljoenencontract met de winst van de show. Zijn debuutalbum 'One chance' bezette wekenlang de hoogste positie in de Britse albumlijsten. Begin december treedt hij op voor koningin Elizabeth.

In Nederland staat 'One chance' momenteel op de vijfde plaats in de Album Top 100. Later deze maand verschijnt een speciale versie van het succesvolle album, waaraan een aantal kerstnummers is toegevoegd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen