Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Heather Mills pleit tegen melkconsumptie

Shownieuws

Heather Mills spuide maandag haar gal over de vlees- en zuivelindustrie. Volgens de blondine levert de vleesindustrie een grote bijdrage aan het broeikaseffect.

(Novum/AP) - Heather Mills heeft maandag haar gal gespuid over de vlees- en zuivelindustrie. In het Londense Hyde Park presenteerde de ex van Paul McCartney een campagne die mensen aanspoort een veganistische levensstijl aan te nemen. Volgens Mills levert de bio-industrie een grote bijdrage aan het broeikaseffect.

De 39-jarige blondine maande haar toehoorders om zich voor te stellen dat ze de melk van een rat, kat of hond door hun koffie roeren. "Het is absurd dat we koeienmelk gebruiken", stelde ze. "Zelfs koeien drinken het niet meer na hun eerste levensjaar, maar wij blijven het gebruiken."

Mills heeft geposeerd voor een nieuwe campagneposter van de Britse dierenrechtenorganisatie Viva! De activiste laat voortdurend van zich horen. Vorige week nog was ze in Den Haag voor een nieuwe campagne van Unicef. De kinderrechtenorganisatie vraagt momenteel aandacht voor de slachtoffers van landmijnen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen