Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Louis Vuitton haalt gram op Britney

Shownieuws

Louis Vuitton heeft een rechtszaak gewonnen van de platenmaatschappij van Britney Spears. De zaak was aangespannen vanwege een videoclip van Britney Spears.

(Novum/AP) - Louis Vuitton heeft een rechtszaak tegen de platenmaatschappij van Britney Spears gewonnen. Het ging om een videoclip van Britney Spears, waarin het logo te zien is van het luxueuze modemerk dat vooral bekend staat om zijn peperdure tassen. De zangeres is niet persoonlijk schuldig bevonden.

Een rechtbank in Parijs heeft platenlabel Sony BMG en MTV Online gelast de video van het nummer 'Do somethin'' niet langer uit te zenden en geen reclame meer te maken voor de video. Ook hebben beide bedrijven een boete van tachtigduizend euro gekregen. Dat heeft een woordvoerder van Louis Vuitton bekendgemaakt.

'Do somethin'', dat begin 2005 werd uitgebracht, was de tweede en laatste single van het verzamelalbum 'Greatest hits: my prerogative'. In Nederland bereikte het de zesde plaats. In de openingsscène van de videoclip zweeft Britney in een felroze Hummer over denkbeeldige wolken. In een shot van enkele seconden is het dashboard van de auto te zien. Dat is bedekt met wat lijkt op het zogenoemde 'Cherry blossoms'-ontwerp van Vuitton. Het gaat om donkerroze bloemen op een bleekroze achtergrond, versierd met het LV-logo. De rechtbank meent dat de clip het imago van Louis Vuitton schaadt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen