Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mimoun Oaïssa begint multiculturele theaterschool

Shownieuws

Mimoun Oaïssa begint een theateropleiding voor studenten met een 'niet-Nederlandse culturele achtergrond'. De Rotterdamse school opent in september zijn deuren.

Mimoun Oaïssa begint een theateropleiding voor studenten met een 'niet-Nederlandse culturele achtergrond'. De Acteerschool Rotterdam, die de acteur opricht met theaterdocent Bart Kiene en theatermaker Louis Lemaire, moet volgend jaar september zijn deuren openen. Dat vertelt hij dinsdag in de Volkskrant.

Audities kunnen worden gedaan tot eind januari. De nieuwe opleiding moet een alternatief zijn voor de al bestaande hbo-opleidingen die voornamelijk autochtone docenten en studenten hebben. "We willen alleen mensen die nu hun weg niet vinden naar de toneelscholen, helpen het acteervak te bereiken", zegt Oaïssa, die te zien was in de films 'Shouf shouf habibi!' en 'Het schnitzelparadijs'.

Naast klassieke stukken als die van Shakespeare en Tsjechov, willen de oprichters van de Acteerschool Rotterdam een meer multicultureel repertoire aanbieden. "Het gaat om de invloeden uit alle windstreken die hier samenkomen en de tussencultuur die in de grote steden aan het ontstaan is, met hiphop, streetdance en allerlei vormen van muziektheater."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen