Kies je favoriete radiostation

Dossiers

3D-versie 'Beowulf' trekt volle zalen in VS

Shownieuws

De 3D-versie van animatiefilm 'Beowulf' is in de Verenigde Staten een succes. Veertig procent van de 19 miljoen die werd omgezet, kwam van de 3D-versie.

(Novum/AP) - De 3D-versie van animatiefilm 'Beowulf' is in de Verenigde Staten een succes. De film debuteerde dit weekeinde met een omzet van ruim negentien miljoen euro op één in de box office. Veertig procent van die omzet werd gegenereerd uit vertoning van de 3D-film.

'Beowulf' van regisseur Robert Zemeckis is een zogeheten 'motion capture'-film, waarin bewegingen van acteurs zijn opgenomen in de computer en vervolgens bewerkt tot animaties. Hoofdrollen zijn voor Angelina Jolie, Robin Wright Penn en Ray Winstone. Een Deens koninkrijk wordt in de film verlost van het gevreesde beest Grendel.

In de box office is de tweede plaats voor 'Bee movie', geschreven door komiek Jerry Seinfeld en voor de derde week te zien in de bioscoop. De film haalde bijna tien miljoen euro op. 'American gangster', met Denzel Washington en Russell Crowe, staat in zijn vierde week met een omzet van negen miljoen euro op drie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen