Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vervolg 'The Da Vinci code' mikpunt van staking

Shownieuws

Het vervolg op 'The Da Vinci code' is de eerste bioscoopfilm die slachtoffer wordt van de staking van scenaristen. De film wordt maanden uitgesteld.

(Novum/AP) - Het vervolg op de verfilming van 'The Da Vinci code' is de eerste grote bioscoopfilm die slachtoffer wordt van de staking van scenaristen in Hollywood. 'Angels & demons' moet door filmstudio Colombia Pictures worden uitgesteld omdat het script nog verder bewerkt moet worden. De film zou rond kerst volgend jaar in première gaan. Dat wordt nu mei 2009.

De scriptschrijvers legden bijna twee weken geleden de pen neer om te protesteren tegen de lage winstdeling van inkomsten van dvd's en internet. Dit weekeinde werd bekend dat de schrijversbond de onderhandelingen met de filmstudio's eind deze week hervat. Onduidelijk blijft wanneer de scenaristen weer aan de slag gaan.

Columbia verwacht dat alleen 'Angels & demons' echt te lijden krijgt onder de staking. Andere films, waaronder de nieuwe James Bond-film en het actiedrama 'Hancock' met Will Smith, komen gewoon op de geplande data uit.

In 'Angels & demons' kruipt Tom Hanks opnieuw in de huid van professor Robert Langdom. Net als zijn voorganger is de film een bewerking van een roman van Dan Brown en wordt het project geregisseerd door Ron Howard.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen