Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rockzanger Scott Weiland schrijft memoires

Shownieuws

Rockzanger Scott Weiland gaat zijn levensverhaal optekenen. De voorman van Velvet Revolver vindt het wel 'doodeng' om zijn memoires te schrijven.

Rockzanger Scott Weiland gaat zijn levensverhaal optekenen. Dat zei de 40-jarige voorman van Velvet Revolver zondag bij de uitreiking van de American Music Awards in Los Angeles. Weiland heeft een rijk en rumoerig drugsverleden.

Helemaal spontaan gaat het schrijfproces volgens de zanger tot dusver niet. Weiland mag dan vele songteksten op zijn naam hebben staan, zijn autobiografie op papier zetten vindt hij doodeng, zei hij tegen persbureau Reuters. Hij wordt dan ook bijgestaan door David Ritz, die eerder autobiografieën schreef van Marvin Gaye, Aretha Franklin en Ray Charles.

Overigens is hij niet het eerste bandlid van Velvet Revolver dat aan het schrijven slaat. Gitarist Slash heeft zijn memoires net af. Die liet weten dat filmproducenten uit Hollywood al interesse hebben getoond zijn levensverhaal te verfilmen.

Weiland richtte twintig jaar geleden met Robert DeLeo de band Mighty Joe Young op, die later Stone Temple Pilots ging heten. In 2002 hield de band op te bestaan. Een jaar later werd Weiland zanger van Velvet Revolver.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen