Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Timberlake wint award voor beste popzanger

Shownieuws

Justin Timberlake is zondag gekozen tot beste popzanger bij de American Music Awards in L.A. Beyoncé kreeg de prijs voor populairste artiest in het buitenland.

(Novum/AP) - Justin Timberlake is zondag bij de American Music Awards in Los Angeles gekozen tot beste popzanger. Ook werd zijn album 'FutureSex/LoveSounds' bekroond tot beste soul en r&b-album. Timberlake accepteerde de eer vanuit Australië, waar hij op tournee is.

De award voor Amerikaanse artiest die het populairst is in het buitenland ging naar Beyoncé, die de prijs kreeg uit handen van Usher. De eer ging eerder naar Michael Jackson, Rod Stewart en Aerosmith.

Optredens waren er van Céline Dion, die haar nieuwe single 'Taking chances' ten gehore bracht, en Lenny Kravitz, die van achter de piano zijn nieuwste nummer 'I'll be waiting' zong. Duran Duran trad ook op. De Britse popband liet hun nieuwe nummer horen 'Falling down', maar bracht ook de hit 'Hungry like the wolf'.

De show werd geopend door zangeres Fergie. Ook Maroon 5, Avril Lavigne en Rihanna verzorgden een muzikaal optreden.

De American Music Awards, die voor de 35e keer werden vergeven, staan in het teken van vrijwel alle muziekgenres die Amerika rijk is, van pop en rock tot r&b en latin. De genomineerden worden geselecteerd op basis van verkoopcijfers en radiozendtijd. Het was voor het eerst dat de winnaars werden gekozen door het publiek.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen