Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Familie James Brown deelt kalkoenen uit

Shownieuws

De familieleden van James Brown houden een door de soullegende geschapen traditie in ere. Ze delen rond Thanksgiving kalkoenen uit in zijn geboorteplaats.

(Novum/AP) - De familieleden van James Brown houden een door de soullegende geschapen traditie in ere. Brown, die met Kerstmis op 73-jarige leeftijd aan een hartstilstand overleed, deelde elk jaar voor Thanksgiving kalkoenen uit aan de minderbedeelden in zijn geboorteplaats Augusta, een stad in de Amerikaanse staat Georgia.

De familie Brown deelt enkele dagen voor Kerstmis ook speelgoed uit, zoals de zanger eveneens elk jaar deed. "Papa zei eens dat hij van ons verwachtte dat wij dit zouden voortzetten", vertelt Deanna Brown Thomas, de dochter van Brown. "En hij was niet zomaar een vader, hij was James Brown."

Maandag wordt wordt de eerste van ruim duizend kalkoenen uitgedeeld door een vertrouweling van Brown, burgerrechtenactivist en predikant Al Sharpton. De familie heeft een bankrekening geopend voor donaties, waarop volgens een bankmedewerker ongeveer drieduizend euro is gestort.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen