Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gordon legt geld neer voor geslachtsoperatie

Shownieuws

Gordon betaalt de geslachtsoperatie van een 19-jarige jongen. De zanger verraste de tiener, die als Sanne door het leven gaat, in zijn show op Radio 538.

Gordon betaalt de geslachtsoperatie van een 19-jarige jongen. De zanger verraste de tiener, die als Sanne door het leven gaat, zaterdagmiddag in zijn radioshow op Radio 538.

Gordon vertelde in de uitzending dat hij diep geraakt was door het relaas van Sanne, die eerder deze week in het SBS-programma Hart van Nederland vertelde over zijn leven. De zorgverzekeraar wil niet opdraaien voor de kosten van de geslachtsverandering van de jongen, die zich al sinds zijn vroegste jeugd een meisje voelt.

Een dokter in Thailand is bereid om de operatie voor vijftienduizend euro uit te voeren; een bedrag dat de jongen niet kan ophoesten. "Ik heb een verrassing voor je", zei Gordon. "Ik betaal je operatie." Het 39-jarige Idols-jurylid benadrukte dat hij de kosten volledig uit eigen zak betaalt.

Wanneer de dolblije Sanne onder het mes gaat, is onduidelijk. Gordon reageerde nuchter op zijn gulle gift, die het leven van de tiener voorgoed zal veranderen. "Voor mij is het niet veel, maar voor jou zal het je leven veranderen", vertelde hij.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen