Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gouden Kooi wel van de buis

Shownieuws

Er komt toch een einde aan de Gouden Kooi. In tegenstelling tot berichten in de media is RTL nog steeds van plan om de controversiële show van de buis te halen.

Er komt toch een einde aan de Gouden Kooi. Een woordvoerster van RTL vertelde vrijdag aan Novum Nieuws dat de zender plannen om de controversiële show van de buis te halen niet overboord heeft gegooid. "We zijn momenteel aan het kijken hoe en wanneer er een einde aan het programma wordt gebreid."

Toen de show in augustus van Talpa werd overgenomen door RTL, verklaarde topman Fons van Westerloo dat de realitysoap voor het einde van het jaar van de buis zou worden gehaald. De afgelopen dagen circuleerden er echter berichten in de media waarin werd gesuggereerd dat de show, die de laatste tijd gemiddeld 440 duizend kijkers trekt, toch blijft bestaan.

Volgens de woordvoerster ligt de waarheid in het midden. "Het zou best kunnen dat de show niet vóór het einde van het jaar stopt", vertelt ze. "Het gaat namelijk goed met het programma. Het scoort goed en de kritiek is gaan liggen. Maar we zijn nog steeds van plan te stoppen, alleen is nu nog niet concreet en helder wanneer dat precies is."

Het oorspronkelijke plan van programmamaker John de Mol is dat het programma pas eindigt als er één deelnemer aan de show overblijft in de riante villa in Eemnes waar de 'miljonairs' zitten opgesloten. De winnaar zou dan het peperdure landgoed cadeau krijgen en een jackpot van duizend euro voor iedere dag dat de winnaar in het huis heeft gezeten. Hoe het programma wordt afgewikkeld nu er een voortijdig einde aan komt, wordt momenteel ook besproken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen